top of page

Jag har alltid tyckt om att skriva och har jobbat på diverse bok-projekt som aldrig blivit avslutade men 2004 när jag skulle föda mitt första barn kom jag till skott och blev färdig med mitt allra första manus. Trots att jag då bott utomlands i 10 år, skrev jag alla skönlitterära texter på svenska. Jag skickade iväg mitt manus till ca 6 förlag i Sverige som alla tackade nej. MEN, jag fick ett fantastiskt fint brev av Ann-Marie Skarp på Piratförlaget där hon påpekade att jag kunde skriva. Det höll igång mig.

 

Jag skrev ett manus till och skickade iväg det till ca 8 förlag i Sverige. Refuseringarna var positiva - en redaktör gillade det men sa att hon inte visste hur hon skulle sälja det. Trots att det inte blev något kontrakt, sporrade detta mig. Efter det flyttade jag ”hem” till Sverige i några år och gick då på Författarskolan i Lund vilket var fantastiskt. Dels var det underbart att omge sig med människor som också älskade att skriva, men framförallt var det lärorikt att ge och ta kritik. Här började jag ta mitt skrivande på allvar. En bok blev färdig på dessa två åren och tre förlag visade intresse men åter igen, blev det inget kontrakt.

 

Jag fortsatte skriva på den där boken även när jag flyttade utomlands igen, skrev om och skrev om, men till slut fick jag lägga den i en låda. 2011 brakade mitt äktenskap ihop och skrivandet fick mer eller mindre ligga på is medan jag hade flera jobb på en gång för att försörja mina barn. Det enda jag skrev var dagbok samt en barnbok som jag författade till mina barn för att hålla modet uppe – de började fråga efter nästa kapitel och jag skrev ett efter ett annat så fort jag hade tid över.

 

Då dök det plötsligt upp en underbar man i mitt liv (genom ett av mina många jobb). Han blev lika engagerad i den här boken som mina barn och snart hade jag en fullständigt orealistisk historia som innehåll både robotar och ilskna tjurar. Det var verkligen kul men jag hann aldrig redigera den där historien så den har inte kommit vidare. Mitt hjärta bankade fortfarande för vuxen skönlitteratur och då undrade min nye man (som då friat!) om jag inte kunde skriva en bok på engelska så att han kunde läsa.

 

Det kändes fantastiskt att ha en partner som stöttade mitt skrivande så jag skrev ihop några kapitel och skickade iväg dem till en manus-tävling i Dubai (som döms av en engelsk litterär agent). Fem vinnare utsågs och jag var en av dem. Efter det hände allting mycket snabbt. Först fick jag möta agenten och sen var det bara att skriva färdigt boken och hoppas att han skulle gilla den tillräckligt mycket för att signa mig. Det tog ca 7 månader att skriva färdigt. Efter att han hade läst boken, skrev vi ett kontrakt vilket jag firade med ett glas bubbel. Jag hade min allra första agent!

 

Efter det skickade han ut mitt manus till olika förlag och refuseringarna började komma in. Två förlag hade redan köpt en bok där någon var i koma så de kunde inte köpa en till osv. Det var nervigt men det var bara att hålla modet uppe. Och så hände det plötsligt! I december 2016 skrev jag ett 2-boks kontrakt med Aria/Head of Zeus. I juni 2017 släpptes eboken som hamnade på bestseller listor i både USA och Australien, och i september kom den fysiska boken ut i hårdpärm. I april 2018 kommer pocketboken ut. Undertiden har jag kämpat med bok 2 som är betydligt svårare att skriva. Det gäller att inte ge upp helt enkelt. Man skriver för att man älskar att göra det. :0)

bottom of page